Cibulový koláč s chlebovou drobenkou

Slané koláče mají často ještě větší úspěch, než jejich sladcí kolegové. Můžete je podávat k svačině, vzít je sebou na návštěvu, ale s přílohou v podobě čerstvého salátu hravě zastanou i celý oběd. Přidejte na koláč chlebovou drobenku. Připraví vám nový, křupavý chuťový zážitek. Při výběru surovin vám pomohou loga kvality, která najdete na obalech.

Ingredience

Ingredience na koláč

  • Listové těsto
  • 400 g cibule
  • 50 g slaniny
  • Špetka mletého kmínu
  • 2 vejce
  • 1 smetana ke šlehání
  • Muškátový oříšek
  • Olej
  • Sůl, pepř

Ingredience na drobenku

  • 3 plátky chleba
  • 2 plátky slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl, pepř
  • 20 g másla
  • Hladkolistá petržel
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Listovým těstem vyložte kulatou formu, dno propíchejte vidličkou a vše zakryjte pečícím papírem.
  • 2. Do pečícího papíru nasypte suché fazole a vše vložte do trouby. Předpékejte na 180°C asi 15 min.
  • 3. Současně nechte v troubě zapéct 2 plátky slaniny a chléb.
  • 4. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a slaninu na kostky. Poté vše osmahněte na pánvi s kapkou oleje.Přidejte kmín, osolte a opepřete a dál smažte, dokud cibulka nebude hnědá.
  • 5. Z předpečeného těsta sejměte pečící papír s fazolemi. Cibulovou směs nasypte do předpečeného těsta.
  • 6. Pečenou slaninu, chléb, česnek, máslo a hrst petržele rozmixujte v mixeru na drobenku. Osolte a opepřete. Smíchejte smetanu s vejci a muškátovým oříškem, přidejte špetku soli.
  • 7. Rovnoměrně nalijte do koláče a na závěr koláč pokryte drobenkou a pečte na 180°C asi 30 min, nebo dozlatova.