Čevabčiči s bramborem na bouchačku

Každý se s tímto pokrmem musel setkat už během dětství ve školní jídelně. A většina z nás si s chutí toto jídlo dá i po letech. Časově náročnější recept, který ale stojí za přípravu pro rodinu nebo přátele. Stále máme na paměti výběr kvalitních surovin, protože jejich kvalita se odráží na výsledné chuti. Pomoci nám s výběrem mohou loga kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Dobrou chuť!

Tip: Na brambory místo sádla můžeme použít máslo. Čevabčiči podáváme s kolečky červené cibulky a hořčicí.

Ingredience

  • 600 g hovězí loupané plece
  • 400 g vepřového bůčku bez kosti
  • 1 vejce
  • 250 g žluté cibule
  • 100 g vepřového sádla
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce koření čubrica
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka chilli a drceného kmínu
  • 1 lžíce jemně perlivé vody
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl a pepř
  • 1,4 kg malých brambor
  • 100 g vepřového sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 20 g listové petržele
  • snítka rozmarýnu
  • sůl a pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 120 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Bůček a hovězí plec nameleme najemno.
  • 2. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme do zlatova na sádle a necháme vychladnout.
  • 3. Do masa přidáme utřený česnek, vejce, koření čubrica, mletou papriku, drcený kmín, pepř, sůl, hořčici a perlivou vodu. Směs důkladně promícháme.
  • 4. Z hotové směsi tvarujeme menší válečky. Plech vymažeme sádlem nebo olejem a hotové válečky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
  • 5. Omyté brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme vychladnout.
  • 6. Do povoleného vepřového sádla přidáme utřený česnek, nadrobno nasekanou petržel, rozmarýn, kmín, sůl, pepř a důkladně promícháme.
  • 7. Brambory rozmačkáme vidličkou, dáme na plech a potřeme hotovou směsi. Takto připravené brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 20 minut.