Celerové karbanátky s krůtím masem a jogurtovým dipem

Jestliže přemýšlíte, co byste mohli zobat třeba u televize nebo u nějaké společenské hry, pak jste kápli na ten správný recept. Základem našich karbanátků je celer, oblíbená kořenová zelenina známá pro své protizánětlivé účinky a obsah řady vitaminů (B, C, A) a minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo). Jedinečná vůně celeru protknutá česnekem a zázvorem a promíchaná s jemným krůtím masem je zkrátka neodolatelná. Samozřejmě vás nemůžeme ošidit o svěží jogurtový dip, který povýší karbanátky na další úroveň. 


Ingredience

Ingredience

  • 700 g krůtích prsou
  • 1 menší celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 30 g zázvoru
  • 4 vejce
  • 200 ml selského jogurtu
  • olivový olej, limetka, sůl, pepř, kurkuma
Obtížnost:
Čas přípravy: 50 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Krůtí prso nameleme v mlýnku, celer a zázvor nastrouháme najemno a smícháme s krůtím masem. Přidáme koření, sůl, černý pepř a 50 ml olivového oleje. Směs dobře promícháme.
  • 2. Karbanátky pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje asi 4 minuty z každé strany.
  • 3. Dip vyrobíme smícháním jogurtu, olivového oleje, soli a pepře. Můžeme dochutit limetkovou šťávou a kůrou.