Celerová pomazánka s mrkví a jablky na opečeném chlebu

Celer, nenápadná a často dosti opomíjená zelenina, která tělu dodá potřebné vitaminy. Pokud se rozhodneme z něj připravit pomazánku společně s jablky a mrkví, máme skvělou svačinu pro naše děti. Zeleninu a ovoce, které budete nakupovat v obchodě, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.

Tip: Na přípravu topinek doporučujeme použít několik dnů starý chléb.


Ingredience

  • 200 g celeru
  • 50 g mrkve
  • 50 g jablka
  • 150 g plnotučného tvarohu
  • 50 g sýru Gouda
  • 4 plátky chleba
  • Sůl a pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Celer, mrkve a jablko oloupeme a nastrouháme se sýrem na struhadle na jemno. Přidáme tvaroh, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
  • 2. Chléb opečeme v troubě na 200 °C přibližně 10 minut do zlatova. Pomazánku můžeme dozdobit usmaženým celerem, čerstvými ředkvičkami, čerstvými jablky a pažitkou.