Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Broskvový sirup
Pravidelný pitný režim je stejně důležitý jako správná svačina. Nedostatek vody může mít vliv na celý organismus. Kromě únavy, malátnosti a poklesu nálady může dehydratace způsobovat i vážnější problémy. Proto by měl být každý školák vybaven kvalitní láhví, kterou si může kdykoliv napustit čistou vodou podle potřeby.
Ale pochopitelně všichni víme, že není vždy jednoduché přesvědčit děti k pravidelné hydrataci, zejména pokud jde o mladší školáky. Proto není na škodu dětem vodu oživit domácím sirupem plným vitamínů. Vyzkoušejte náš broskvový sirup – je lahodný a určitě není pro žádné suchary. V lednici vám vystačí na několik lahodných porcí a věříme, že si jeho skvělou chuť děti oblíbí. Při výběru surovin však dávejte přednost těm kvalitním, poznáte je například podle loga kvality.
Ingredience
Broskvový sirup
- 2 kg zralých broskví
- 300 g krupicového cukru
- 100 g kyseliny citronové
Postup
- 1. Omyté, překrájené a vypeckované broskve vložíme do hrnce a přidáme 200 g krupicového cukru. Broskve zalijeme vodou a za občasného míchání vaříme do měkka, dle potřeby přidáváme vodu.
- 2. Broskve zalijeme vodou a za občasného míchání vaříme do měkka, dle potřeby přidáváme vodu.
- 3. Jakmile jsou broskve měkké, přidáme kyselinu citronovou podle chuti a zbytek krupicového cukru.
- 4. Celou směs rozmixujeme v mixéru do hladka, aby vznikl krémový džem. Hotový džem necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst