Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Bramborový salát
Do Vánoc je ještě daleko, ale bramborový salát se hodí na stůl po celý rok. Každá rodina má svůj vlastní recept a proto často vznikají diskuze, co do pravého bramborového salátu patří a co nikoliv. Někdo do něj nedává sterilovanou zeleninu, jiný salát doplňuje strouhaným jablkem, ale zdaleka nejčastěji se mluví o šunce. A co vy? Přidáváte do salátu dobrou šunku? My ano, nejraději tu s logem Klasa, a rádi se s vámi podělíme o recept.
Ingredience
- 1 Kg brambor
- 150 ml majonézy
- 150 ml bílého jogurtu
- 2 jarní cibulky
- 5 nakládaných okurek
- 3 vejce uvařená na tvrdo
- 200 g šunky v celku
- ½ citronu
- Sůl, pepř
- Polníček na podávání
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Brambory omyjte a ve slupce je uvařte do měkka.
- 2. Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, poté vložte do mísy.
- 3. K bramborům přidejte majonézu a jogurt, na kostičky nakrájenou šunku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku
- 4. Vejce nakrájejte na kostičky a také je přidejte k bramborám.
- 5. Vše promíchejte a na závěr dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu podle vlastní chuti.
- 6. Před podáváním bramborový salát vychlaďte a ozdobte ho čerstvým polníčkem.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst