Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst
                                            
                                        
                                    
                        Bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou
Jsou to knedlíky, nebo noky? Jsou to vynikající bramborové šišky! Mák, máslo, mouka a brambory tvoří základ tradiční české kuchyně a dohromady fungují jako výborné syté hlavní jídlo nebo neotřelý dezert. Navíc jsou velmi snadné na přípravu, vaří se krátce, nelepí, na povrchu nejsou „mazlavé jako maminčiny vídeňské noky“ a dají se po uvaření i opékat nebo obalovat. Sluší jim mák stejně jako povidla, špenát nebo třeba strouhanka. Dejte se do příprav a „dejte si je“, jak je máte nejraději.
Ingredience
Ingredience
- 600 g brambor typu B
 - 1 vejce
 - špetka soli
 - 250 g hrubé mouky + mouka na pomoučení
 
Zdobení
- mletý mák dle chuti
 - moučkový cukr dle chuti
 - rozpuštěné máslo na přelití dle chuti
 
Zdobení naslano
- 200 g strouhanky
 - 2 lžíce sádla
 - sůl
 
                        Obtížnost:
                            ⬤
                            ⬤
                            ⬤
                    
                    
                        Čas přípravy:
                        45 min.
                    
                    
                        Porcí:
                        4
                    
                Postup
- 1. Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno.
 - 2. Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí.
 - 3. Z vypracovaného těsta vytvořte válečky a dejte je vařit na zhruba 7 minut do vroucí osolené vody.
 - 4. Dle chuti posypte hotové šišky mákem, moučkovým cukrem a přelijte máslem, NEBO v pánvi osmažte na sádle strouhanku se špetkou soli a promíchejte s hotovými šiškami.
 
                            Sladké šišky jsme posypali modrým mákem DrRashid od společnosti ALIKA, strouhanku na šišky naslano jsme osmahli na vepřovém škvařeném sádle od Ligurský s.r.o.
                        
                        
                    
                    Další recepty
                                            
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
                                                
                                                
                                                    Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
                                                
                                                přečíst