Kvíz o rybách, rajčatech a bramborách

Kvíz o rybách, rajčatech a bramborách

TENTO KVÍZ BYL UZAVŘEN A JIŽ ZA NĚJ NENÍ MOŽNÉ ZÍSKAT ŽÁDNÉ ODMĚNY.

Rádi testujete své znalosti? Akademie kvality pro vás připravila vědomostní kvíz, v němž jsou hlavním tématem ryby, rajčata a brambory. Vyzkoušejte si náš vědomostní kvíz a ověřte si, co jste si o těchto potravinách zapamatovali. Nápovědu můžete hledat na našem Facebooku, Instagramu a mezi články na webu Akademie kvality.

Pro získání odměny je nutné vyplnit kvíz bez chyby, registrovat se a zadat svou adresu. Soutěžit můžete do neděle 20. září 2020. Po ukončení soutěže bude vylosováno 10 výherců, kteří obdrží balíčky obsahující skládací nákupní tašku, síťovku, žeton do košíku, blok Regionální potravina s tužkou a skleněné kuličky v sáčku!

Přejeme hodně štěstí!

Úplná pravidla najdete zde.

Která ze sladkovodních ryb je u nás nejpočetnější? (Tip: Pohořelický nebo Třeboňský kapr jsou oceněni evropským Chráněným označením původu)

Jaké látky obsažené v rybách nám mimořádně prospívají? (Tip: Pokud jíme ryby aspoň 2–3× týdně, máme dobrou prevenci proti chorobám srdce a cév)

Kolik kilogramů brambor průměrně zkonzumuje člověk za rok? (Tip: V ČR ročně vypěstujeme zhruba 700–900 tisíc tun brambor)

Jak se nazývá červené barvivo obsažené v rajčatech? (Tip: V našem těle působí jako antioxidant a zbavuje organismus volných radikálů)

Co znamená zkratka IPZ? (Tip: Naši pěstitelé velmi dbají na to, aby používali prostředky na ochranu rostlin jen v opravdu nutném případě)

Chci se přihlásit a zapojit


Nemám zájem o výhru. Pouze