Jablka – česká, nebo ze zahraničí?
Pokud máme kvalitní a dostupné místní produkty, je důvod preferovat ty dovezené z jiných zemí, tedy alespoň co se týče jablek? Tušíte, jak u nás…
přečíst
Jablka a jejich přínos pro náš organismus
Jablko je snad nejtypičtějším českým ovocem. Každým rokem se jich u nás sklidí přibližně 230 000 tun. Ročně sníme průměrně kolem 22 kilogramů,…
přečíst
Rajčata – odkud se u nás vzala?
Stalo se vám už někdy, že jste si o nějaké potravině mysleli, že je typicky česká, ale jakmile jste zapátrali po jejím původu, zjistili jste, že…
přečíst
Rajčata vypěstovaná doma vs. z pěstírny
Rajčata z domácí zahrádky jsou bezesporu to nejlepší, co můžeme svému zdraví dopřát. Měli bychom ovšem respektovat jejich sezónnost. Nicméně…
přečíst
Jak rajčata správně skladovat
Určitě jste už jedli rajčata, která mohla sice pěkně vypadat, ale chuťově byla jaksi nevýrazná a moučnatá. Abychom si na rajčatech co nejvíce…
přečíst
Ideální podmínky pro domácí pěstování
Rajčata patří mezi teplomilné plodiny, nedělají jim dobře mrazy. Při plánování vlastní zahrádky je nutné držet se základních pravidel. Výběr…
přečíst