Jarní koláč s chřestem a smetanou Chřest je králem jarní zeleniny! Chřestová sezóna je obvykle od dubna do června. Toto období je naprosto ideální pro přípravu vynikajícího jarního koláče,… přečíst
Domácí horká čokoláda se skořicí a šlehačkou Horké nápoje patří k vánoční atmosféře stejně jako cukroví nebo adventní věnec se svíčkami. Společně si připravíme pravou domácí horkou čokoládu. Nebojte… přečíst
Novoroční čočka s opečenou klobásou, sázeným vejcem a opečenou cibulkou Novoroční čočka je tradiční český pokrm, který podáváme v první den nového roku. Proč tomu tak je? Nový rok je spojován s novým začátkem a máme od něj… přečíst
Ořechová hvězda z kynutého těsta se skořicí a rumem Kynuté těsto je základem našich tradičních tvarohových, makových a povidlových buchet, ale jeho využití je mnohem širší především díky jeho tvárnosti a… přečíst
Štěpánská hovězí pečeně s kynutým houskovým knedlíkem Štěpánskou pečeni s knedlíkem většina z nás zná jako nabídku poledního menu v restauraci. Jde však o tradiční vánoční pokrm, který se podává 26. prosince… přečíst
Slavnostní dort pro Klasáčka Ke krásnému výročí Klasy pro nás připravila expertka na perníčky paní Andrle z perníkářství „Perníčkův sen“ tento jednoduchý, ale lahodný dort. Perníčky… přečíst