Nakládaný sýr

Nejen zrající sýry jsou vhodné k nakládání. Vyzkoušejte nakládaný Eidam, který se stane výbornou chuťovkou, třeba na posezení s přáteli. Věděli jste, že 50 g tohoto sýru pokryje potřebu vápníku dospělého člověka na celý den?

Ingredience

  • 200 g eidamu v celku
  • 3 chilli papričky
  • Pár kuliček nového koření
  • Pár kuliček pepře
  • Čerstvý rozmarýn
  • Čerstvý tymián
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • Olej – slunečnicový, nebo řepkový
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Eidam nakrájejte na kostičky, asi 1x1 až 2x2 cm velké.
  • 2. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte a rozbijte a tymián oberte z větviček.
  • 3. Do sklenice postupně skládejte sýr, cibuli a přidávejte i další ingredience.
  • 4. Chilli papričky můžete přidat celé, nebo je nakrájet – podle toho, jak pikantní nálev si přejete.
  • 5. Až bude sklenice plná, zalijte ji olejem tak, aby vše bylo ponořeno.
  • 6. Sklenicí několikrát bouchněte, aby unikly vzduchové bublinky a poté ji zavřete.
  • 7. Uložte na 5 - 7 dnů do lednice. Před podáváním nechte několik hodin odstát při pokojové teplotě.