Nakládaný sýr
Nejen zrající sýry jsou vhodné k nakládání. Vyzkoušejte nakládaný Eidam, který se stane výbornou chuťovkou, třeba na posezení s přáteli. Věděli jste, že 50 g tohoto sýru pokryje potřebu vápníku dospělého člověka na celý den?
Ingredience
- 200 g eidamu v celku
- 3 chilli papričky
- Pár kuliček nového koření
- Pár kuliček pepře
- Čerstvý rozmarýn
- Čerstvý tymián
- 4 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- Olej – slunečnicový, nebo řepkový
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Eidam nakrájejte na kostičky, asi 1x1 až 2x2 cm velké.
- 2. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, česnek oloupejte a rozbijte a tymián oberte z větviček.
- 3. Do sklenice postupně skládejte sýr, cibuli a přidávejte i další ingredience.
- 4. Chilli papričky můžete přidat celé, nebo je nakrájet – podle toho, jak pikantní nálev si přejete.
- 5. Až bude sklenice plná, zalijte ji olejem tak, aby vše bylo ponořeno.
- 6. Sklenicí několikrát bouchněte, aby unikly vzduchové bublinky a poté ji zavřete.
- 7. Uložte na 5 - 7 dnů do lednice. Před podáváním nechte několik hodin odstát při pokojové teplotě.