Krémová česnečka se sýrovým chipsem
Sametově hladkou česnekovou polévku, jako byste v těchto mrazivých dnech našli. Nechte se inspirovat naším video receptem a přidejte do polévky křupavý sýrový chips. Věděli jste, že eidamský sýr se vyrábí z toho nejkvalitnějšího mléka a na 1 kg se ho spotřebuje asi 10,5 l?
Ingredience
- 20 g másla
- 1 cibule
- 6 větších stroužků česneku
- 2 větší brambory
- 600 ml vývaru
- 200 ml smetany
- 200 g eidamu
- sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
45 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
- 2. Oloupejte stroužky česneku a rozbijte je nožem.
- 3. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibulku.
- 4. Přidejte 5 stroužků česneku a ještě 2 minuty pomalu opékejte.
- 5. Vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Do polévky přidejte oloupané brambory nakrájené na kostky a poté vše osolte a opepřete podle vlastní chuti.
- 6. Až brambory změknou, polévku rozmixujte, přidejte smetanu a rozdrcený zbývající stroužek česneku.
- 7. Polévku znovu přiveďte k varu a nechte vařit asi 10 minut.
- 8. Připravte si sýrové chipsy. Nastrouhejte eidam a na pečícím papírem vyložený plech z něj vytvořte 4 kopičky.
- 9. Vložte plech do trouby předehřáté na 180°C a pečte dozlatova.
- 10. Až sýrové chipsy vyjměte z trouby a nechte lehce vychladnout.
- 11. Krémovou polévku podávejte ozdobenou sýrový chipsem.