Holandský řízek
Připravte si klasický holandský řízek s bramborovou kaší. Sýr do masa můžete nahrubo nastrouhat, nebo do středu řízku umístit celý plátek, který se při rozkrojení rozteče. V obchodech hledejte sýry oceněné logy kvality. Díky nim máte jistotu správného složení.
Ingredience
- 500 g mletého masa (ideálně 50 % vepřového a 50 % hovězího)
- 120 g eidamu vcelku
- Sůl, pepř
- Hrst hladkolisté petržele
- 3 vejce
- Hladká mouka
- Strouhanka
- Olej na smažení
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a vmíchejte ho do masa.
- 2. Přidejte jedno vejce a nahrubo nasekanou petržel. Ochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti.
- 3. Maso rozdělte na 4 díly a vytvarujte z nich řízky tlusté asi 1 cm.
- 4. V hlubokém talíři rozšlehejte zbylá vejce, do druhého nasypte mouku a do třetího strouhanku.
- 5. Řízky postupně obalujte v hladké mouce, vejci a strouhance.
- 6. Pozvolna smažte z obou stran dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.
Holandský řízek podávejte s bramborovou kaší.